Andrej, Željko ili Tihomir

Prošlo je skoro 30 godina, a projekt TEF odnosno projekt Batižele kako ga je popularno nazivati u zadnje vrijeme nije se ni milimetra pomaknuo s mrtve točke. Mlađim Šibenčanima prostor TEF-a u njihovoj percepciji oduvijek je jedna čudnovata nevalorizirana zona koja distopijski omeđuje grad sa zapada, dok onih koji se sjećaju vremena kad je taj prostr bio u svrsi ima sve manje.


Prije tri godine predsjednik Vlade Andrej Plenković je uz svog stranačkog kolegu iz HDZ-a gradonačelnika Šibenika Željka Burića slavodobitno izjavio kako je projekt valorizacije prostora TEF-a strateški, glavni projekt njegove Vlade i njegov osobni prioritet.

Ako se tako ponaša prema prioritetima što je tek s stvarima koje nemaju taj status i tko je kriv što projekt stoji? Ministar Goran Marić koji je sudjelovao u obećanjima je prošlost, ministar Mario Banožić koji ga ja zamijenio sada je glavni za resor obrane, a danas je tu ministar Darko Horvat u objedinjenom Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Dakle krivca u Vladi je teško detektirati, osim one ključne osobe koja vodi Vladu i koja postavlja ministre, a to je sam predsjednik Vlade.
Međutim tko je kriv Šibenčanima za njihov nerad i nebrigu? Pa nitko nego oni sami. Krivca ne treba tražiti u Zagrebu nego u Krešimirovom gradu. Gradonačelnik Burić iako je prije par godina izjavio kako neće u utrku po novi mandat ipak izgleda mijenja mišljenje jer vjerojatno shvaća kako mu treba još 4 godine, a ne samo 8 koliko je na vlasti da bi nešto pomaknuo u TEF-u.

Tko je gradonačelnikova osoba od povjerenja za projekt TEF, šira javnost ne zna, a radi se o Tihomiru Paškovu pročelniku Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom koji je čak i ovlaštena osoba za zastupanje tvrtke Batižele d.o.o. . Za one koji ne znaju u vlasničkoj strukturi Batižela d.o.o. sudjeluju Grad Šibenik, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatske vode, s tim da je Grad većinski vlasnik.
Gradonačelnikov čovjek od povjerenja pročelnik Tihomir Paškov navodno se sprema za mirovinu, a hoće li na njegovo mjesto doći neki „Burimir“ koji će poslije bonace i tišine koja vlada već 30 godina po pitanju TEF-a donijeti malo bure koja bi mogla napuhnuti jedra TEF-a vidjet ćemo.


Kako god bilo TEF se ne miče, a tko je kriv Andrej, Željko ili Tihomir zapravo nije bitno jer ionako nitko ne može snositi odgovornost jer za nerad u Hrvatskoj nitko ne odgovara.

Više o projektu

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.