Održana završna konferencija projekta “Zaželi sretniju starost – Općina Ružić”

U prezentacijskoj dvorani Kulturnog centra u Otavicama, u četvtrak 28. travnja 2022. godine, održana je završna konferencija projekta „Zaželi sretniju starost – Općina Ružić“ koji se od veljače prošle godine provodi kao druga faza projekta zapošljavanja žena „Zaželi“.
Konferenciji su, uz žene koje su sudjelovale u drugoj fazi projekta, nazočili i predstavnici partnerskih institucija – Centra za socijalnu skrb Drniš i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stručne suradnice iz Razvojne agencija Šibensko-kninske županije, gosti iz susjedne Općine Unešić, bivši načelnik Općine Ružić Ante Pijuk, župnik župe Porođenja BDM fra Ivan čupić, predstavnici medija i drugi gosti.
Nazočnima su se obratili načelnik Općine Ružić Dalibor Durdov i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ružić i voditeljica projekta Katarina Drezga.
Durdov je u svom obraćanju zahvalio svima koji su bili uključeni u provedbu projekta na njihovu doprinosu te iznio pogled na provedeni projekt. Naglasio je njegove brojne pozitivne učinke i plodove, ali je izrazio i nezadovoljstvo činjenicom da još uvijek nema najave slijedeće faze projekta te da se zbog toga osobe iz ciljanih skupina, a osobito krajnji korisnici – starije i nemoćne osobe o kojima se skrbilo – nalaze u nezavidnom položaju jer su ostali bez skrbi koja im kontinuirano treba. Durdov je ipak izrazio nadi da će u dogledno vrijeme doći do realizacije treće faze projekta te obećao da će Općina Ružić sa svoje strane učiniti sve da se uključi u tu fazu maksimalno brzo.
Voditeljica projekta Katarina Drezga iznijela taksativne podatke o projektu vrijednom 1.775.225,00 kuna koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Unutar projekta je kroz period od 12 mjeseci 20 osoba ženskog spola bilo zaposleno na poslovima skrbi o 120 krajnjih korisnika.
Korisnici su osim svakodnevne skrbi dobijali i mjesečne pakete higijenskih potrepština, a zaposlnice su kroz predmetni projekt stekle i dodatne kvalifikacije. Voditeljica projekta je također zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu te izrazila nadu da će se isti uskoro nastaviti.
Nakon konferencije upriličen je prigodni domjenak za sudionike.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.