Prodali HNK Šibenik Football Smart Internationalu

Na Veleučilištu u Šibeniku danas je održana 22. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika. Gradski vijećnici su u sklopu Dnevnog reda usvojili Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja po raspisanom Javnom pozivu za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika. Sukladno kriteriju za odabir najpovoljnijeg ponuditelja – najviše ponuđene cijene, Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda  je predložilo odabir ponuditelja FOOTBALL SMART INTERNATIONAL d.o.o.,iz Zagreba, koji je dostavio urednu, pravodobnu i potpunu, prvorangiranu ponudu, te je prijedlog usvojen.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Grada Šibenika u 2020. godini. Nagrada Grada Šibenika bit će dodijeljena Udruzi navijača Šibenski funcuti – za izniman doprinos humanitarnom djelovanju tijekom pandemije Covid-19. Plaketa Grada Šibenika bit će dodijeljena Anti Baraniću – za dugogodišnji predani fotoreporterski rad, za sve bliceve kojima je povijest uhvatio u sadašnjosti sačuvavši je za budućnost, Božidaru Bausu – za osobit dugogodišnji doprinos u području kulture grada Šibenika, Petru Popoviću (posthumno) – za nesebičan rad, požrtvovnost i izniman doprinos u razvoju dobrovoljnog vatrogastva, Rotary klubu Šibenik – za dugogodišnje humanitarno djelovanje i nesebičnu pomoć u obrazovanju i razvoju mladih šibenskih umjetnika, Motociklističkom klubu „Galebi“ Šibenik – za humanitarno djelovanje i promicanje sigurne vožnje. Grb Grada Šibenika bit će dodijeljen Dubravku Jelačiću Bužimskom – za izniman dugogodišnji doprinos razvoju, afirmaciji i promicanju Međunarodnog dječjeg festivala – Šibenik i grada Šibenika.

Nagrade i priznanja Grada Šibenika dobitnicima bit će uručeni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uoči Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila.

Gradsko vijeće usvojilo je i Prijedlog Odluke o Izmjenama i dopunama Odluke o korištenju gradskih parkirališta. Izmjenama i dopunama Odluke o korištenju gradskih parkirališta pristupilo se radi upravljanja novim parkiralištem koji će biti pod ingerencijom Gradskog parkinga d.o.o., a na temelju sklopljenog Ugovora o koncesiji za obavljanje djelatnosti organizacije parkirališta i naplate parkinga na putničkom dijelu luke Šibenik – ZONA C, sa Lučkom upravom Šibenik. Predmetno parkiralište Gat Vrulje je svrstano u novu parkirališnu 0+Zonu gdje započeti sat parkiranja iznosi 5,00 kn u vremenskom razdoblju od 01.10. do 31.05., a u vremenskom razdoblju 01.06. do 30.09. započeti sat parkiranja iznosi 10,00 kuna.     Dnevna parkirališna karta u razdoblju od 01.10 do 31.05. iznosi 70,00 kuna, a u razdoblju od 01.06. do 30.09. iznosi 160,00 kuna.

Također je usvojen Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Izmjena i dopuna općih uvjeta ugovora o korištenju javnih parkirališta s naplatom.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o komunalnoj infrastrukturi i njezinom pravnom statusu. Većinom glasova prihvaćen je i Prijedlog Odluke o donošenju Akcijskog plana za poboljšanje kvalitete zraka u Gradu Šibeniku, zatim Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama – Popis cesta, ulica i trgova Grada Šibenika.

U nastavku sjednice prihvaćen je i Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na čest. zem. 1375/3 iz z.u. 60 K. O. Mandalina te na čest. zem. 1875/1 K.O. Danilo Biranj.

Usvojen je Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o uvjetima, kriterijima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stana u društveno poticanoj stanogradnji.

Vijećnici su na znanje primili Izvješće o poslovanju s financijskim izvješćem za 2019. godinu Batižele d.o.o. Društvo za upravljanje nekretninama te Završni račun sa financijskim izvještajem za 2019. godinu Hrvatskog nogometnog kluba „Šibenik“ s.d.d.

Većinom glasova prihvaćen je Programa rada Savjeta mladih Grada Šibenika s financijskim planom za 2021. godinu te su izabrani članova Savjeta mladih Grada Šibenika i to – Frane Rupić (član) i Ivan Kunčić (zamjenik člana), Zvonimir Storić (član) i Petra Belamarić (zamjenik za člana), Anđela Dujić (član) i Lidija Stošić (zamjenik za člana), Lucija Kundid (član) i Martina Fržop (zamjenik za člana), Paško Zoričić (čaln) i Luka Škarić (zamjenik za člana), Pave Kalebić (član) i Petra Guberina (zamjenik za člana), Bepo Skorić (član) i Tomislav Samsa (zamjenik za člana), Luka Ševerdija (član) i Luciana Matić (zamjenik za člana), Matej Matić (član) i Marko Mišura (zamjenik za člana).

Usvojen je i Prijedlog Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za 2020. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje. Vijećnici su na znanje primili i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj -lipanj 2020.

Uoči početka rasprave o točkama Dnevnog reda, vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku u sklopu tzv. Aktualnog sata.    

izvor   

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.