Šibenska stvarnost

Tko će sjediti u Vitićevoj zgradi? Bitka za županiju!

Nakon desetljeća vladanja Šibensko-kninskom županijom od strane HDZ-a, pitamo se je li došlo vrijeme da aktualni župan Goran Pauk otiđe s mjesta župana ili će odraditi još jedan mandat?

U svakom slučaju ovi će izbori biti jako zanimljivi. Ovaj put će se u bitci za županiju sučeliti neki već viđeni akteri, ali će kako se šuška biti  i nekih novih koji će u svakom slučaju npraviti veliku pomutnju. Od već viđenih igrača je tu naravno aktualni župan koji upravlja županijom doslovno desetljećima, tu je i SDP-ov kandidat Joško Šupe koji napada sa ljevice i koji se ovaj put nada nešto boljem rezultatu nego što su ga imali njegovi prethodnici. Naime, SDP bez obzira koliko puta pokušavao u ovih 30-ak godina nije uspio ugroziti HDZ. Tu je i Ivica Ledenko koji će ovaj put vjerojatno ispred Mosta, Loze i DP-a iz pozicije centra pokušati još jednom napasti mjesto Župana. S obzirom na prethodne pokušaje nije vjerojatno da će uspjeti ugroziti Pauka, ali kao i dosada možda može participirati u Županijskoj skupštini.

Petrina se i ovaj put vjerojatno neće kandidirati jer je očito svjestan nemogućnosti pobjede, a očito mu je slađa i njegova općina, bolje vrabac u ruci nego golub na grani. No, ovaj put će se vjerojatno kandidirati i Marko Jelić, dosadašnji gradonačelnik Knina koji će za razliku od pragmatičnog Petrine mnogo riskirati. Vjerojatan scenarij za Jelića koji županiju očito gleda iz kniske perpektive nije baš dobar, jer kninska fotelja mu je za razliku od one u Vitićevoj zgradi puno sigurnija i izvjesnija. Ali treba pričekati prvo službenu kandidaturu.

Nakon dugo vremena Šibensko-kninskoj županiji desno od centra u prostoru u kojem je nekoć bio HDZ postoji kandidat koji može napraviti relevantan rezultat, naravno ako tako odluči jer još formalne kandidature nema. Radi se o zastupniku Hrvoju Zeknoviću za kojeg se šuška da bi ove lokalne izbore mogao jurišati na Županiju.

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.