Trik za jednostavno uklanjanje plijesni na fugama između pločica

Plijesan koja se skuplja na fugama između pločica vjerojatno je jedna od najiritantnijih stvari kada je čišćenje u pitanju.

Osim što je jako teško u potpunosti očistiti dijelove gdje se nakuplja, ona se stvara nevjerojatno brzo uslijed velike vlage u kupaonici ili kuhinji. Obično su najgori slučajevi kada su u pitanju bijele pločice, u takvim situacijama je jednostavno nemoguće ignorirati tu dosadnu pojavu. Čak i nakon profesionalnog čišćenja, vraća se u svoje prljavo stanje praktički prije nego što u potpunosti možete malo uživati u čistoći.

Dodatna nezgodna stvar kod čišćenja fuga u kupaonici je ta da možda imate visoke vertikalne fuge za čišćenje. U takvim situacijama kutovi su posebno izazovni. Osim toga, plijesan u kupaonici može biti tvrdoglavija od one u kuhinji pa ponekad zahtijeva više vremena u kontakt s proizvodima za čišćenje. Prilikom nanošenja sredstava za čišćenje na okomite dijelove, sredstvo za čišćenje curi niz zid, smanjujući vrijeme kontakta sa stvarnom injekcijskom masom.

Jednostavno rješenje

Ipak postoji pametno rješenje i sve što trebate je nešto što vjerojatno već imate u svojoj kupaonici: pamučne kuglice, odnosno vatu u komadu.

Možda to nikada prije niste radili, ali sada je vrijeme da zgrabite veći komad vate i razmotate je. Tako ćete dobiti širi i duži komad pamuka. Postavite ovaj komad pamuka duž okomitog kuta ili duž donjih kutova ako tamo imate tvrdoglavu plijesan.

Nadalje, dobro poprskajte pamuk sredstvom za čišćenje plijesni ili prirodnim pripravkom od octa i limunske kiseline. Ova tehnika omogućuje da se sredstvo upije na problematična mjesta. Ostavite da stoji 15 minuta ili duže, a zatim uklonite pamuk (upotrijebite rukavice ako sadrži izbjeljivač) i dobro isperite. Ako je potrebno, ponovite, dodajući korak čišćenja nakon uklanjanja pamuka.

 

Izvor: Dom i dizajn

Foto: Pexels

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.