moja-anketa.com

U drugom krugu Burić glatko protiv Restovića, a teško protiv Zekanovića

Bitka za Šibenik postaje sve zanimljivija. Kakav će biti stvaran rezultat lokalnih izbora saznat ćemo uskoro, već u sljedeću nedjelju, a do onda neizvjesnost možemo barem djelomično otkloniti anketama. Stoga donosimo drugo istraživanje specijaliziranog portala Moja-anketa.com koje prenosimo u cijelosti:

Podsjećamo na rezultate zadnjih lokalnih izbora održanih 2017. gdje je Željko Burić (HDZ) imao 48.39%, Josip Živković 15.90% (SDP) i Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) 8,17%., a u prošloj anketi koju smo radili od 02. – 07. aktualni gradonačelnik Željko Burić je imao 37.1%, a slijedio ga je s 25.8% glasova kandidat SDP-a Tonči Restović, dok je na trećem mjestu sa 14.1% bio Hrvoje Zekanović.

Međutim situacija postaje dosta neizvjesna, naime na istraživanju koje je provedeno prije par dana (od 30. travnja do 4. svibnja) kandidat HDZ-a aktualni gradonačelnik Burić i dalje uvjerljivo vodi ali s nešto manjom popularnošću nego prošli put, ovaj put bi ga za gradonačelnika Šibenika izabralo 35.2% građana grada Šibenika, na drugom mjestu je i dalje kandidat SDP-a Tonči Restović ali ovaj put s dosta manjim postotkom 20.50%, a na trećem mjestu je i dalje saborski zastupnik Hrvoje Zekanović kandidat Hrvatskih suverenista, NHR-a, HKS-a, Hrasta-a ali ovaj put s znatno većim postotkom od 17.2%.
Prema ovom istraživanju nije neizvjesno da će u drugi krug sigurno otići kandidat HDZ-a Burić, ali s obzirom na trend pitanje je s kim će se sučeliti u drugom krugu, Restovićem ili Zekanovićem. Na pitanje kome biste dali glas ako bi se u drugom krugu ako bi se sučelili Burić i Restović, Šibenčani odgovaraju 68.5% za Burića i 26.25% za Restovića što je gotovo identično prošlim izborima kada je Burić uvjerljivo pobijedio kandidata SDP-a Živkovića s rezultatom 69.78% – 27.06%. (Nevažeći 3.16%)

Na pitanje Burić ili Zekanović situacija postaje mnogo zanimljivija jer za Burića bi prema ovom istraživanju bilo 46.25% dok bi Zekanovića izabralo 41.5% građana, sa čak 12.25% onih koji ne bi zaokružili niti jednog od ponuđenih, odnosno vjerojatno bi apstinirali od izbora. Burić u drugom krugu očito dobiva dio SDP-ovih glasova dok većina SDP-ovaca ne izlazi na izbore jer se ne mogu poistovjetiti s niti jednim kandidatom. U svakom slučaju izborna utakmica u drugom krugu biti će puno uzbudljivija ako se sučele Zekanović i Burić.

Kao će biti 2021. vidjet ćemo 16. svibnja, a do onda neizvjesnost možemo barem djelomično otkloniti ovom anketom. Istraživanje za područje grada Šibenika je napravljeno na uzorku od 400 glasova, koristeći ponderirani prosjek za čitav grad. Anketa je provedena u 8 skupina, četiri dobne i po spolu.
Od ostalih kandidata jedini prag još prelazi Ivo Glavaš (NSLP) sa 6% glasova

Ostali su daleko iza: Petar Baranović 3.25% (Reformisti,HNS), Mario Kovač 3% (DP, Most). Davor Živković (HSS) 2.75%. Zanimljivo je da je iznimno velik broj onih koji se još nisu odlučili ili ne bi glasovali za niti jednog kandidata od navedenih a to je 12.1%

Rezultati istraživanja:

Željko Burić 35.2%
Tonči Restović 20.5%
Hrvoje Zekanović 17.2%
Ivo Glavaš 6%
Petar Baranović 3.25%
Mario Kovač 3%
Davor Živković 2.75%
Neodlučni/nitko 12.1 %

Istraživanje je rađeno na uzorku od 400 glasova korisnika facebooka i instagrama na području grada Šibenika u elektroničkom obliku. Anketiranje je provedeno od 30.travnja do 4. svibnja, a naša procjena mogućnosti pogreške je +/- 4,99%.

 

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.